In mijn hart nog altijd jong…


Op een koele, bijna zou ik zeggen ‘koude dag’ in de Bushveld, is het op kantoor best aangenaam. De zon schijnt op het grote raam vanwaar ik uitzicht heb op de bush…

Ons kantoor ondergaat een verandering en ik heb nu een piepklein bureautje waar de computer staat met links van mij een groot en rechts van mij een klein raam.
Jan is begonnen met het uit-tekenen van een vrijstaand bureau voor mij, hij wil dat het een bijzonder project gaat worden en ik geloof zeker dat het mooi word.

Om wat meer warmte de kamer binnen te laten, open ik de luxaflex. Net genoeg om niet verblind te worden maar voldoende om ook naar buiten te kunnen kijken.
Voor het zijraam is een plantenbak waar ik spekboom in heb gezet, omdat ik niet op de generator, die daar staat, wil kijken.
Dat raam is nu zo ongeveer voor drie-vierde begroeid en ik bedenk me dat ik de planten wat terug moet snoeien om het wat voller te laten worden.

Ik zie een streep door de spekboom gaan…
Als ik wat beter kijk dan zie ik langzaam een ‘western bellied sand snake’ door de spekboom glijden… voor mij nog altijd een fascinerend iets, want de natuur blijft prachtig.
Wanneer hij zich verstopt in het groen… open ik voor de tweede dag in rij mijn foto programma met de foto’s van ons laatste safari tripje.

Floris is gisteren middag vertrokken richting Pretoria. Hij kon een lift krijgen van Braam en dat scheelt ons vandaag 8 uur in de auto zitten. Een dag eerder afscheid nemen, tja dat doet er nu ook niet meer toe. Het moet toch gebeuren en hij ziet in ieder geval nu nog iets van Pretoria. Vanavond vliegt hij huiswaarts. Thuis is nu in Eindhoven en toch ‘zie en voel ik aan alles’ dat Afrika hem nooit meer zal loslaten en dat maakt me gelukkig. Ik denk aan de woorden die hij als zeven jarige tegen de juf in Nederland zei: ” Het is de droom van mijn moeder om in Afrika te wonen” en ergens denk ik dat ik de droom en de liefde voor Afrika gedeeld heb.

Mijn 60e verjaardag was de aanleiding om gedrieën naar Isambane Camp in Parsons Nature reserve, Greater Kruger te gaan. Voor Floris zijn 3e keer in dit camp en voor ons de tweede keer. Wat een fantastisch cadeau is het om hier samen 4 nachten te kunnen verblijven.


Na onze overnachting in Haenertsburg (zal ik later nog eens over schrijven, want dat is zeker de moeite waard) waar we ook snel even naar ‘onze’ kapster gaan, rijden we naar Isambane camp waar Floris ons op wacht.
Alles staat in Greater Kruger natuurlijk in het teken van safari, maar de braai op mijn verjaardag werd ook iets moois en onvergetelijk…
Na de gamedrive worden we ontvangen in de boma, vuur, lampen en kaarsjes, een lange tafel, drank, sterke verhalen, hilarische anekdotes, genieten van lekker eten en er wordt veel gelachen.
Ik kan me geen mooiere verjaardag wensen.

Het opnieuw zien van de foto’s brengt de mooie en bijzondere herinneringen weer terug.
Onze eerste game drive is de meest fantastische en onze laatste gamedrive is er één die die we niet snel zullen vergeten.

Isambane is een kleinschalig camp wat niet omheind is en waar dieren vrije doorgang hebben. Het personeel is jong en betrokken en ze pakken alles samen aan. Ze zijn betrokken, service gericht en heel gastvrij. Alles staat in het teken van de gasten en om er samen een mooie tijd van te maken.
Vanaf het terras heb je uitzicht op twee waterplaatsen. De plek om met een cocktail te genieten in het middag zonnetje en te wachten op wat komen gaat. Elke dag is er wel iemand die zijn dorst komt lessen aan de waterplaats. Van kleine vogeltjes tot olifanten en alles wat daar tussen zit.

Ik sla mijn middagdutje graag over voor deze momenten, dromen doe ik thuis wel weer. Vroeg opstaan, snel in de kleren en om 5.15 opgehaald worden bij je tent. De dag duurt tot ’s avonds ongeveer 21.00 uur en ergens tussen ontbijt en lunch fris je je wat op. Na de safari en het diner worden we weer terug gebracht naar onze tent…

Ik lig nog zeker een paar uur wakker en luister nog even naar de geluiden van de bush… Regelmatig hoor je de leeuwen, maar ook het rollende keelgeluid van een jachtluipaard is niet ver weg. 
Het zijn lange, maar ook de meest fantastische dagen voor degene die van de
Afrikaanse Safari houden…


Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

2 Comments

  • Nicole Reply

    Wat een mooie plek om je 60e verjaardag te vieren. Dat was ook mijn idee, dus hup; met de kids en aanhang Kaapstad&,Kruger in september! Heb je nog een tip voor een mooi, niet te commercieel wijnhuis om te bezoeken? Fijn dat Floris er was❣️

    • Astrid van Zeeland Reply

      Alvast veel voorbereidings plezier gewenst en ik stuur je nog wel wat tips!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *