Mjejane aan de Krokodil rivier…

Mijn geheugen laat me een beetje in de steek, maar maanden geleden kreeg ik een berichtje van een vriend of we zin hadden om mee te gaan naar Greater Kruger.
Later werd dat nog eens bevestigd toen dit Amerikaans koppel ons bezocht in Lephalale en ja daar hadden we wel zin in. De datum werd vastgelegd voor Oktober en wat later hoorden we dat er gezamenlijke Nederlandse vrienden van ons ook meegingen. Er sloten nog twee personen aan en zo zaten we met achten in een prachtige villa in Mjejane privé game reserve aan de Krokodil rivier… Hoe slecht kun je het treffen.

Een week van te voren hadden we Jos en Angelique hier bij ons op bezoek. Hun tweede keer bij ons en wat was dat gezellig, super fijne wat diepgaandere gesprekken gehad. Gelukkig dat we die tijd even samen hadden want met 8-en in een huis komt het daar niet meer van.
Geloof dat het mijn eerste keer is dat ik met zo’n grote groep op vakantie ben…en was ik wel op vakantie vroeg ik me af… Waren er verwachtingen mijn kant op?
Het was me een beetje onduidelijk en toen me gezegd werd dat ik niet alles moet willen regelen, bleek ik dat best eenvoudig te kunnen loslaten.
Dus ik genoot van een weekje weg en niets doen. Heerlijk zwemmen en uitkijken over de zwembad rand naar de olifanten die aan de andere kant van de rivier hun wandeling maken, spelen en drinken. Ik zie waterbokken op een eilandje staan. En wat verderop liggen krokodillen en zwemmen nijlpaarden.
Respect voor elkaar en de ruimte die ze innemen… niemand heeft honger, alles is Peace & Vree.

 

 

 

 

 

 

 

 

We maken op het game reserve twee gamedrives. Gewoon ongelooflijk wat we daar al allemaal zagen. Neushoorn, Wilde honden, Leeuwen, Gieren, Waterbokken, Zebra’s, Vervet aapjes, Impala’s, Giraffes en Olifanten… De ene dag dat we naar Kruger Wildtuin gingen stond er niet heel veel meer op ons lijstje… ach misschien een Luipaard, dat zou toch leuk zijn… en laten we die nu ook nog spotten! De kers op de taart.
In Kruger hadden we een lunch, iets waar ik meer van verwacht had…maar zoals bij alles, als je geen verwachtingen hebt kun je ook niet teleurgesteld worden. Leermomentje, dus ik stel mijn verwachtingen bij.

De laatste avond draaien we goue ouwes, op You Tube wel te verstaan en kijken foto’s van vroeger…
Wat een heerlijke avond zo samen, realiserend dat we er nieuwe vrienden bij hebben.
Ik kijk uit naar wat dit mij mogelijk gaat brengen want er staat wat aan ideeën te pruttelen…iets waar ik heel erg naar uitkijk…maar zoals eerder gezegd; “Niet te veel verwachtingen hebben, dan kan het ook niet tegenvallen”. Hopelijk krijgt het een vervolg…

Omhul me met woorden… Verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *