Cry me a river…

Ik zit achterin de auto, mijn mannen voorin en Floris rijdt. Na bijna 2 maanden in Zuid-Afrika te zijn geweest is het tijd om voor hem naar huis te gaan. Naar huis gaan klinkt voor mij vreemd… ik weet natuurlijk dat thuis ook in Zuid-Afrika is, maar nu gaat hij terug naar Nederland.
Na een maand met Fem, zijn reisgenoot, van de Kaap via KwazuluNatal en Mpumalanga rondgereisd te hebben was hun eindbestemming Lephalale in Limpopo.
Fem bleef een kleine week logeren en Floris plakte er nog 3 weken aan vast. Die weken waren helaas geen vakantie meer, want er moest wel 5 dagen in de week gewerkt worden. Maar na 1.5 jaar hem weer in huis te hebben was al geweldig.

 

Voor het eerst in 7 jaar weer samen kerst vieren en dat werd alleen maar meer bijzonder toen ook André en Violetté, met Kyle,Paige, Luke en Susanna besloten om deze kant op te komen. Ik vind het nogal wat 1800 km reizen voor kerstavond samen te vieren. Drie dagen van voorbereiding voor het diner, ach dat heb je er dan graag voor over en gelukkig was het een succes.

   

Na het kerst ontbijt vertrokken zij, voor 2 nachten, naar een Game reserve hier een uur vandaan.
Vanochtend hebben we ze nog even in Vaalwater ontmoet en een ‘drukkie’ gegeven en kon Floris met hen mee verder reizen naar Johannesburg.
Echt zo heerlijk voor ons, want op de tijd dat Floris op vliegveld OR Tambo arriveerde, toen waren wij net weer thuis.

Ja, er waren tranen, maar die waren er ook al eerder. Tranen bij aankomst en tranen toen we een fantastisch cadeau van Floris, alle verjaardagen en wat al niet meer…. en Fem, als dank voor haar verblijf bij ons, kregen.
We gaan elkaar namelijk snel opnieuw zien. Al in Mei en dat is gewoon nog maar 5 maanden wachten…


Eigenlijk wilde hij het als verrassing houden maar het was nogal een puzzel om te zorgen dat ik data’s in mijn agenda zou blokken… met welke reden zou ik dat doen?
We krijgen van hen een 4 nachten verblijf bij Isambane aangeboden, hij zal daar( nu dus geen verrasing meer) ook naar toe komen en na deze safari trip nog een paar dagen mee naar ‘huis’ gaan. Dit had ik helemaal niet aan zien komen. We gaan mijn verjaardag samen vieren, wat een heerlijk vooruitzicht.

Terwijl Floris hier was heeft hij voorlopig de laatste hand aan de website gelegd. Ik zeg voorlopig want er popt altijd nog wel iets op in mijn hoofd, dat ik denk…oh ja dat moet er ook nog in of op. Maar ik ben super tevreden en begrijp dat heel veel anderen al gekeken hebben en de website ook prachtig vinden…. Het is fijn om zo’n project samen te doen, ik tekst en foto’s, hij bouwt de website en voor de vorm laten we Jan alles controleren… zeker niet onbelangrijk toch?

Eindelijk is dan ook het regenseizoen in alle hevigheid losgebarsten, dus tussen de buien door moet er nog wat in de tuin gerommeld worden….en nieuwe gordijnen gemaakt worden voor de tub. En nog zo wat van die kleine klusjes, voor dat de volgende gasten arriveren. Ik heb er zin in om te zorgen dat alles weer in orde is voor het nieuwe seizoen begint.
“Cry me a River” heeft dan ook geen zin meer, want alles staat hier al blank… ik snotter een keer, Jan maakt koffie en Ja we zijn weer terug in ons gewone wereldje.

Omhul me met woorden… Verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

14 Comments

 • Geertje Reply

  Dikke knuffel!

  • Astrid van Zeeland Reply

   dank je wel x

 • Corrie Marell Reply

  Oh meid, wat mooi, ik voel het helemaal. Mij ook niet vreemd zoals je weet. Maar we huppelen maar weer verder en het komt allemaal weer goed. Big hugs.

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja we gunnen die jongens van ons alles en dit zijn hun keuzes…die respecteren we. We genieten mee met hun avonturen en opvoeden is ze brengen naar volwassenheid en op een bepaalde manier ook loslaten…xxx

   • Marjolijn Reply

    Hallo Astrid, wat leuk om zo mee te lezen.

    Onze zoon woont een kwartier fietsen van ons maar toch begrijp ik je helemaal.

    Ik ben jullie website op het spoor gekomen door op Facebook in de zuid Afrika groep me in te lezen voor onze toekomstige reis naar ZA.
    Ik zoek alles af en wil graag waar ieder rechts gaat naar links …
    Zag dat je op insta mij ook volgt nadat ik jullie ging volgen, zal niet zo spannend zijn ik plaats niet zoveel daar ik voor m’n werk op de socials veel plaats.
    Wij gaan om het jaar een mooie reis maken en het idee is om in maart 2025 naar ZA te gaan en jullie plek staat zeker op m’n lijstje.

    Vind het leuk om wat te sturen vandaar dit berichtje, groetjes uit een grauw en grijs Santpoort- noord Holland. Marjolijn

    • Astrid van Zeeland Reply

     Hoi Marjolijn,
     Wat leuk dat je ons bent gaan volgen en dat zou natuurlijk super leuk zijn als we jullie als gasten mogen ontvangen in 2025. Voor vragen of informatie kun je via de website natuurlijk ook direct contact zoeken via Whatsapp of email.
     Op Zeelandhuys FB en via de website kun je ook al mijn blogs volgen.
     Super leuk dat je de moeite nam om me een berichtje te sturen en wie weet tot in 2025!
     warme Afrikaanse groet, Astrid

 • Tecla Reply

  Nu nog een paar tranen en dan lachend denken aan jullie volgend weerzien

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja gelukkig zijn die tranen zo weer weg…het vreemde gevoel in de maag zal nog even blijven maar ook dat gaat weer normaal worden.

 • Ank Reply

  Tranen prikken ook achter mijn ogen. Je bent toch moeder…. Ik wist niet dat Floris in mei jouw verjaardag mee komt vieren! Fantastisch!! Dat zijn de mooiste cadeaus die je kunt krijgen! Dank voor jullie liefdevolle en geweldige ontvangst van onze Fem. Ze vond het heerlijk! Zoals de hele reis. Zoals ze zelf zegt, ik kan geen betere gids hebben. Prachtige herinnering voor hun vriendschap. Die staat voor altijd op hun harde schijf ! 😉

  • Astrid van Zeeland Reply

   Denk dat het een speciale vriendschap is en ja het was ook voor ons fantastisch om Fem hier even te mogen hebben. We hebben genoeten van de tijd samen. Nu is het wachten op jullie komst naar Afrika.

 • Hedwig Reply

  Hoe fijn dat Floris weer thuis bij jullie was. En hoe heerlijk te weten, dat het niet meer zo lang duurt tot het volgende weerzien. Te weten, dat de tijd vliegt, is het zo mei. Liefs uit Zeeland

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja Hedwig dat is super fijn en jij weet dat ook hoe het is om soms langere tijd je dochter niet te zien

 • Edith Verkaik-Haeve Reply

  Wat heerlijk deze tijden wat je samen hebt. Kostbaar .
  De band wordt alleen maar sterker en geniet je nog meer van de kleine dingen wat je ook meer gaat waarderen.
  Maar afscheid nemen blijft lastig. Ik herken het maar al te goed.
  Gelukkig dat we in een tijd leven met Whattsapp Facebook enz. Er is vlug contact gemaakt.
  Hug and kiss van Edith💋❤️

  • Astrid van Zeeland Reply

   Dikke knuffel terug, als iets niet eenvoudig is kan het toch ook heel fijn en intens zijn…de tranen nemen we voor lief.
   xxx Astrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *