Spaans antiek tafellinnen in Zuid Afrika

Het Spaanse antieke tafellinnen, handgemaakt door de oma van mijn Spaanse zwager, ligt weer gestreken in de kast te wachten op de volgende gasten.
Afgelopen zaterdag was het opnieuw een heerlijke avond voor mij in de keuken. De meeste gerechten probeer ik van te voren goed voor te bereiden, in de keuken ligt het bestek en staan de glazen al gepoleerd* te blinken.

*na de afwas vlekvrij afdrogen van bestek, servies en glazen (voornamelijk wijnglazen). 

Beetje bezwaard

Rond 4-en moet ik beslissen of de tafel binnen of buiten gedekt gaat worden en de verwachtingen voor het weer zijn deze keer helaas niet zo mooi, te winderig en koud, om op het terras te zitten. Jammer voor de gasten uit Pretoria die zo graag genieten van een weids uitzicht over de Bushveld. Ik voel me dan altijd een beetje bezwaard dat, als de gasten arriveren, ze dan in mijn woonkamer moeten zitten met zicht op mijn keuken waar ik druk doende ben en toch zeker niet te veel lawaai wil maken. Natuurlijk serveren we dan wel even ‘staande op het terras’ een welkomst drankje en zijn er de vaste fotomomenten. Is toch eigenlijk best apart dat ik nu regelmatig op sociale media foto’s voorbij zie komen van ‘onze’ voortuin.

astrid tafellinen blog Globaldutchies 1.

Aanschuiven bij de gasten

Maar inmiddels hebben we al een paar keer naar binnen moeten uitwijken. Dat blijkt elke keer toch ook een enorm succes te zijn. De gasten vinden het heel gezellig om tussen mijn spulletjes te zitten. Ondertussen zitten ze vaak  in het Afrikaans te keuvelen en wat van mijn kookkunsten af te kijken. Het resulteert er vaak in dat we aan het einde van het diner aanschuiven bij de gasten. Samen met hen genieten wij mee met een glaasje wijn. Natuurlijk alleen op uitnodiging. Vaak komt het dan ook tot leuke en bijzondere gesprekken.

Tranen in mijn ogen

En dit is toch waar we het om doen, een bijzondere en persoonlijke sfeer creëren. Na afloop als we de gasten uitzwaaien heb ik regelmatig tranen in mijn ogen. Wat is het bijzonder om te horen dat mensen zo ontzettend tevreden zijn en dat ik dan later mooie foto’s mag ontvangen van wat ik op tafel zet………

Het voelt vreemd en bijzonder! Ik ben zo gelukkig, tevreden en trots en blij dat ik deze stap heb gezet… Ik hoop nog lang een gastvrouw voor mijn gasten te kunnen zijn en met liefde prachtige gerechten met bijpassende wijnen op tafel te zetten. Natuurlijk ligt op die tafel het Spaanse tafellinnen.

Inmiddels is mijn slogan voor ‘Zeelandhuys’: “We love what we do and I hope you love it too”! So far so good…

 

Deze Blog is geschreven voor Global Dutchies
Wil je meer weten over vakanties bij Nederlandse vrouwen in in het buitenland neem dan eens een kijkje op de website!

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *