Zweed..ze?

Helemaal op mijn piano gewandeld, nu in de tuin…

Als ik iets in mijn kop heb dan heb ik het nog niet in mijn kont. Een prachtig Nederlands gezegde wat echt wel bij mij past. Maar deze week zit het toch echt in mijn kont. Dit kun je overigens niet vertalen of uitspreken naar Zuid-Afrikaners… Het zijn deze week ongemakken en kwaaltjes en ik begrijp niet waar het vandaan komt…. Leve google want ik ben niet van dokters bezoeken, maar ja waar ga ik op zoeken. Alle kwaaltjes los bekeken, maar dan wordt je niet wijzer. Tot plots het woord ‘menopauze’ weer opduikt…
Ja, ik gooi het gewoon maar in de groep, want ik zou toch willen dat deze periode over was.
Het is in Limpopo al warm genoeg zonder mijn opvliegers en voor nachtelijk zweten hoef je hier ook niet in de overgang te zitten. Lekker alles dubbel op, winterkleding …zal ik het ooit nog nodig hebben. Deze heerlijke periode in mijn leven is intens en sommige karakter trekken komen wel heel erg sterk naar voren, maar dat kun je beter met mijn man bespreken, die loopt daar regelmatig tegenaan.

Maar niet zeuren, we gaan niet toe geven aan algemene malaise… Net een Zweeds kruidenbitter gekocht wat direct de herinnering aan een lang vervlogen zomerliefde oproept. Jaren geleden was het een bittere pil dat een vakantie liefde met een Zweed op het prachtige Mallorca abrupt eindigde. En hoe mooi de Scandinavisch namen, ja daar komt het mede vandaan dat onze honden Scandinavische namen hebben, de mensen en de natuur er ook zijn… de nasmaak blijft bijzonder bitter. Volgens de bijsluiter helpt dat drankje overal tegen dus ik heb hoop dat het Zweeds kruiden drankje me gaat helpen maar van een zoete liefde is geen enkele sprake. Voor de zoete liefde sta ik regelmatig aan het aanrecht, taart snijden of bakken ik draai mijn hand er niet meer voor om als ik de energie heb….

Je ziet ze in allerlei kleuren de Libelles in de tuin

Wat mogelijk helpt is er gewoon flink tegen aan gaan, geen pauze in deze Menopauze… Dus ik probeer mijn zaakje hier een beetje van de grond te krijgen. Bedenk naast de accommodatie verhuur, een leuke lunch met wijn en tapas of een ‘Wine and Food Experience’ op onze stoep en huppekee zien dat ik de Ellisrassers er mee bereik. Twee facebook pagina’s moeten alles wat we doen onder de aandacht brengen.
Ik heb me toch ook maar weer aangemeld voor de ‘markt’, het fiasco van vorige maand schuif ik maar opzij want ik moet uiteindelijk gewoon mijn eigen product verkopen. Tuurlijk, heb ik wel aangegeven dat ze wat meer aan de marketing mogen doen… en wat meer kraampjes mogen er ook wel komen, want zeg nou eerlijk voor koekjes, wijn en tassen daar rijden we tegenwoordig niet meer voor naar een cafeetje.

En bij die gedachte kreeg ik een beeld van luxe producten uit de Kaap.
Het moet allemaal wel bij wijn en eten blijven iets wat mijn activiteiten thuis kan aanvullen maar ook leuk is om naar een uithoek als Lephalale/Ellisras te brengen. Het toetsenbord rammelt weer om de emails de deur uit te krijgen. Volgende week 2 afspraken, het zal me gaan lukken!

Deze hing in het electrisch hek … dat werkt dus!

Dacht ik 12.5 jaar geleden met de emigratie naar Zuid-Afrika een grote stap te maken, deze is zeker zo groot, zo niet groter. “Het is een wereld van verschil binnen 1 land”. Grappig dat is ook de slogan van de wereldwijde advertentie van Zuid-Afrika. Ik mis dingen van de Kaap, missen als op mispakken…
Het meer ‘echte’ Afrikaanse leven bevalt me goed. Het huis, uitzicht en wildlife maar er zijn nog heel wat dingen waar ik aan moet gaan wennen. Ja MOET, want anders red je het hier niet, zoveel is mij wel duidelijk. Geduld is in deze een schone zaak en als alle minder leuke dingen, mijn ongeduld en mijn strijd zich nou opstapelen in mijn buik. Dan is dat gezegde: “Als ik iets in mijn kop heb dan heb ik het nog niet in mijn kont’ met mijn vervolg zinnetje: “ het is wel handig als het daar zit”…want dan is het alleen nog maar een kwestie van een keer goed poepen! Weer een probleem opgelost…

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Deze week wat foto’s van wat kleiner ‘wild’ in het huis, behalve die slag dan…die kwam niet verder dan het hek en dat slaapt echt heel geruststellend.

6 Comments

 • Moni Reply

  Ha ha…. Astrid ten top…..!!

  Wat in de kopzit…nog nietin de kont…..

  Gooit de kont weer tegen de krib….

  Is een wiebelkont….

 • Astrid van Zeeland Reply

  En volgens al mijn lagere school rapport-jes een kletskont…ik zal t zelf maar zeggen!

 • Elizabeth Verkaik ( Edith) Reply

  Haha zoals altijd kun je het mooi verwoorden. Ja menopauze is een vervelend ding. Wat wij als vrouwen gewoon voor niks erbij krijgen . Grrr… en de rest daarvoor .. sterkte 💋 maar blijf toch genieten ondanks dat het weer een enorme stap is weer in jullie leven. Respect! En als het niks wordt , geen schaamte, jullie het geprobeert. Een ander doet dit niet zomaar even . 💋💋👍

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ik bijt me er in vast Edith, het is een bijzonder mooie stap waar ik elke dag van geniet en bezig zijn en plannen maken dat houd me ook van de straat…nou ja zandpad! xxx

 • Nieske Reply

  Wat schrijf je bijzonder leuk, en wat zou ik graag bij je komen kijken. Ik ben al een poos over de “overgang” heen, dus niet meer een van de jongsten. Ondanks dat hebben mijn man en ik het nog iedere zomer druk met http://www.CasaNieske.it. Ja Italie. En dat wil ook zeggen dat we zomers niet met vakantie kunnen.

  • Astrid van Zeeland Reply

   Dank je wel Nieske voor je lieve woorden. Hier is het het hele jaar mooi weer hoor dus aan een seizoen zit je niet echt gebonden. En zo te lezen staan jullie nog midden in het leven en dat houd je jong…dat zie ik ook bij mijn man (ook niet meer de jongste) Blijf lekker bezig en genieten van het mooie Italie ziet er overigens prachtig uit bij jullie.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *