Be Our Guest…

We fell in love with Africa and our hearts are full of it, so we like to share that special feeling with our guests.
Come and Dine with us in the Bushveld, let the South African wine and the smell of Africa seduce you.
Enjoy the starry night and share stories around the fire and when the sun rises and the birds sing, your heart will be full of love for Africa as well.        
juni 2018,Astrid

kijk daar komen ze aan…

Tot nu kwamen onze gasten al met veel liefde voor Afrika en een beetje liefde voor Jan en mij hoop ik, naar ons toe. En elke keer is het samen zijn bijzonder en valt het afscheid zwaar. Maar we hebben ook steeds prachtige herinneringen gemaakt waar ik met een goed gevoel op terug kijk.

Uitkijk van Die Huys Opikopi, samen met Thor en Blix

Afgelopen maandag keken we dan ook uit naar het bezoek van vrienden uit Nederland en Nederlanders uit de Kaap, Ja 5 bezoekers en maar 1 double bed….hoe gaan we dat doen?
Het was dus de reden dat de voortuin er ook een beetje appetijtelijk moest uitzien en met die reden moest het dus gesproeid worden. In tegenstelling tot de Kaap lijken wij hier water genoeg te hebben. Iets wat soms ook wel raar is hoor zeker als het naar mijn mening verspild word.

Als ons water reservoir gevuld wordt, wat gelijktijdig loopt met het vullen van de reservoirs van de lodge is die van ons veel eerder vol. Wij zijn namelijk Hollanders en ‘ons ben zûnig’. En vol, ja helaas dat betekent dat het reservoir dan gewoon een poosje overloopt. Het meest pijnlijke is dan nog dat dit water wegloopt, niet onze tuin in maar ergens het ‘Koppi’ af. Maar nu moet er toch echt wel gesproeid worden want met meer dan twee mensen komen…dat houdt in kamperen in de voortuin. En hoe!!!

the new glamping, luxury camping

Nee, niets in je hoofd halen, want wij regelen niets met betrekking tot kamperen. Een haring in de grond slaan…denk niet dat het hier lukt, mij in ieder geval zeker niet.
Maar kamperen in een bakkie met rooftop tent, wow dat is het nieuwe glamping als je het mij vraagt…Ik ben er echt van onder de indruk. Dus onze vrienden die vanaf Johannesburg met de Avis Safari op weg naar Botswana zijn, hebben hier in alle rust de rooftop tent op kunnen zetten en het nodige uit kunnen proberen. Alle boodschappen gehaald in Vaalwater en Lephalale konden hier relaxed opgeborgen worden, zodat ze de volgende dag na een rustig ontbijt en met een uurtje rijden de grens over konden.

waar smaakt de verse Jus d’Orange zo lekker als hier?

Wij waren nog niet klaar met het water in en om het huis. Ik denk namelijk dat het limestone gehalte in het water zo hoog is dat onze huid ervan gaat jeuken. Heb er inmiddels al heel wat artikelen op nageslagen om meer inzicht te krijgen in wat limestone/kalk met je gezondheid doet. En omdat het water ook niet drinkbaar is zien we graag de leverancier verschijnen die mogelijk ons waterprobleem gaat oplossen. Als onze waterpomp nu nog voldoende druk wil geven dan zijn we voorzien van veilig en lekker drinkwater. En gaan we ons eens oriënteren op het de-scalen of softenen van alle water wat het huis in gaat, zodat ook de vaatwasser en de wasmachine een lang leven zijn beschoren.…
Ons dorre, bijna op sterven na dode gras wordt na wat sproeien weer groen en dat houd in dat het ook weer minder stoffig wordt in en om het huis.

De geur van een winters warm en stoffig Afrika verdwijnt gestadig, als het niet door het vele sproeien komt dan wel door de mottenballen… die lijken volgens zeggen (lees googlen) te helpen bij het verdwijnen van eekhoorns uit je zolderruimte. Volgende week wordt het vast iets uit de mottenballen halen…

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

7 Comments

 • Moni Reply

  Ja hoor……weer lekker jouw verhaal gelezen!
  Wat een totaal ander leven hebben jullie nu daar in l
  Lephalale
  Heel anders dan in Stellenbosch! Maar absoluut ook met eigen charme!
  Wie verwcht er nu dat je daar water in overvloed hebt!!!! Tuin sproeien…….! Dat is een ongekende luxe voor jullie!
  En mottenballen tegen eekhoorns….?? Dat is ook nieuw voor mij!

  Xxx

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ik google tegenwoordig wat af, van waterproblemen en alles wat met accomodatie te maken heeft…tot wildlife, vogels en eekhoorntjes toe…voor Jan mag ik dan wat over hout opzoeken en ik vind het allemaal leuk. Zo leer ik elke dag…en vergeet ik ook weer een hoop!

 • Selma Reply

  Leuk beeldend geschreven verhaal weer. Zo zie ik het voor mij. 😉
  Vr.gr. Selma

 • Lotte Reply

  Ik kan niet wachten om een paar nachtjes te glampen in jullie tuin!! Volgend jaar😃😃 Doe je mn vader heel veel groetjes? Als het goed is heeft hij dat ook andersom gedaan hihi!! Veel liefs uit zonnig Uden😘

  • Astrid van Zeeland Reply

   Heel erg welkom Lotte, Jaap gaat ervoor zorgen dat jullie lekker op t terras kunnen zitten en ook kunnen douchen, maakt glamping nog fijner!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *