Genieten van een zomer zondag concert …

Kirstenbosch 22-11-15 podium

Kaasjes, wijn, bobotie-bolletjes, dadels, tonijnsalade, stokbroodje en verse meloen. Bestek, glazen, kleden en wat warme kleding voor als het mocht gaan afkoelen … we sjouwen heel wat mee op het eerste Zomer concert van het seizoen.
We puffen en hijgen bergopwaarts, komen er opnieuw achter dat het slecht gesteld is met de conditie, maar gelukkig lopen we onder een prachtig bladerdak in de schaduw, dat maakt het nog een beetje draaglijk.
In een bergachtig landschap omringt door de oceaan zoeken we naar een goed plekje in de Kirstenbosch botanische tuinen om met wat vrienden een heerlijke zondag te hebben.
Het prachtige schiereiland van Zuid-Afrika met haar ‘Table Mountain National Park’ ligt er mooi bij… een groene oase.
Weldra vinden honderden mensen de weg naar het voor het podium gelegen grasperk.

We vangen flarden van gesprekken op, maar vooral de klanken van de verschillende talen. Altijd weer bijzonder om dat gevoel te ervaren van een wereldstad waar zoveel nationaliteiten leven, die dan samen komen in de rust en ruimte van de natuur.

Collage Kirstenbosch 22-11-15

Kurken knallen, kleden worden uitgelegd, lekkernijen uitgestald … in plaats van iets aandoen, doe ik nog wat uit… de zon is warm en een beetje kleur opdoen kan geen kwaad. Een uur later is er van gras nog weinig te zien, het voelt helemaal niet druk maar als ik later de foto’s zie…jee wat een mierenhoop van mensen.
Zo brengen we een paar uur relaxed door, met als enige zorg of we wel genoeg wijn meegenomen hebben.
Er gaat eigenlijk niets boven deze simpele maar heerlijke manier van samen zijn … het toeleven naar de het concert van één van Zuid-Afrika’s bekendste popgroep.
Freshly Ground komt op met een ‘up tempo nummer’, en de beat sleept je mee, de tonen vangen je.

Kirstenbosch 22-11-15 Freshly Ground
Je lichaam dat wil dansen op het ritme maar het is nog te vroeg … dus dein je mee met de zee van zittende mensen…een beetje wiegend met je heupen en je schouders.

Sorry, hoor ik hou dat nooit erg lang vol… met blote voeten op het nu koele gras laat ik me meeslepen door de muziek, veel eenvoudiger dan het ingetogen zitten … en die paar wijntjes helpen enorm bij de drempelvrees. Want eerlijk is eerlijk een beetje jaloers ben ik toch wel op de mensen die geboren lijken te zijn om te dansen, waarbij alles zo natuurlijk beweegt alsof het ze geen enkele moeite kost en het ritme als vanzelfsprekend komt….
Maar ik geef niet op en doe gewoon wat ik denk dat goed voor me is…genieten!

kirstenbosch 22-11-15
Omhul me met woorden … verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *