Zomer zorgen…

 Stellenbosch Hills Op dagen als deze, zoeken ook de koeien op Vlottenburg verkoeling.

Op de achtergrond hoor ik het geruststellende geluid van boor- en schuurmachine, Jan is druk in de weer met het maken van een tuinstoel. De zon schijnt en er staat een zacht briesje, na een korte lente zegt mijn gevoel het is zomer. In ieder geval in mijn huis…want Caro Emerald zingt en wat een heerlijke muziek ‘Shocking Miss Emerald!’ Wat zou het geweldig zijn als zij een keer naar Zuid-Afrika zou komen, zie haar al staan in Kirstenbosch, de bergen en de kust op de achtergrond en wij op ons picknick kleed genieten van het totaal plaatje. Natuurlijk heb ik al eens gevraagd of ze deze kant op komt … maar helaas.

Superblij ben ik dus met de cd die Ton en Louise voor me meebrachten, hij staat nu zachtjes op want anders word ik maar steeds afgeleid van de teksten. Inmiddels alweer bijna twee weken geleden dat we elkaar hier zomaar op een farm in Zuid-Afrika weer zagen … en dat na 20 jaar. Wat een vreemde gewaarwording… de verhalen die ik me herinnerde klopten niet helemaal. Had ik altijd voor ogen dat Louise in Zuid-Afrika had gewoond bleek dat in Namibië te zijn, maar zo hadden we wel heel wat bij te praten.

Louise en ik

De avonden sloten we af zoals het ‘echte’ Afrikaners betaamd met een braai en een glas wijn! Heerlijk een dagje samen in Stellenbosch winkelen, want er moesten natuurlijk kadootjes en souvenirs gekocht worden en de dag afsluiten met een wijnproeverij bij het prachtige Waterford estate was ook genieten. Bleef er nog een avond over om Louise haar familie en vriend te ontmoeten die in Zuid-Afrika wonen. Echt afscheid genomen hebben we niet… die twee hebben hun hart hier ook verloren dus die komen nog wel weer eens terug…

R44 towards StrandHet mooie uitzicht als we van Stellenbosch naar Somerset West rijden.

De dagen erna vulden mijn hoofd zich met stress… onze kleine Blix werd ernstig ziek. Bleek dat hij een darmafsluiting had en tijdens de operatie sprong de ontsteking open, waardoor de dierenarts veelvuldig de buikholte moest spoelen. Het stukje darm dat door wormen geïnfecteerd leek te zijn was al afgestorven en werd verwijderd, toen kwamen er 72 kritieke uren… Blix moest blijven en wij mochten ’s alleen ‘s avonds even op bezoek. Tot op woensdag ochtend het verlossende telefoontje kwam dat we hem mochten ophalen… nog vol antibiotica maar al wel heel enthousiast ging hij mee naar huis. Gisteren zijn laatste tablet gehad en alles gaat goed…al houd ik hem nog met argusogen in de gaten. Die zielige Thor komt aandacht te kort en Blix maakt handig misbruik van de situatie… 

Stellenbosch Hills

Het schrijven bleef dus ook een beetje achterwege… maar nu alles weer beter gaat kunnen we er weer op uit. Het ene na de andere bericht komt binnen met waar en wanneer er allemaal concerten zijn en waar de leukste markten te bezoeken. Moet lijstjes gaan maken welke hoog op het lijstje staan en die ik ook graag op de website wil hebben.

Ook het nieuwe seizoen voor Shiza iKapa begint weer en ik zag dat Amazink in Stellenbosch ook weer start met muziek evenementen….
Dit gaat een lange drukke fantastische zomer worden… heerlijk…

Omhul me met woorden … verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *