Mijn ‘Sanctuary’ van waaruit ik de Zuid-Afrikaanse dieren gade sla

 

Deze Blog is door mij geschreven voor Global Dutchies

 

 

De 2e dag van december, nog 18 dagen en dan gaan we dicht… nu niet voor een Lock down, maar om even bij te komen.

De Lock down in Zuid-Afrika is over en voor eenieder die haar reis wil plannen zijn de regels; dat je in het bezit moet zijn van een negatieve COVID-19 verklaring niet ouder dan 72 uur. Je zou verwachten dat ik hier op zat te wachten, maar het is ongelooflijk hoe de zaken hier zijn gelopen.

Nog nooit waren de Giraffen zo dicht bij ons huis.

Lekker bezig in en om het huis

Ik was helemaal niet gericht op opengaan omdat we nog zo ontzettend lekker bezig waren met het in en om het huis verfraaien van ons Huiskamerrestaurant en B&B. Alhoewel juli en augustus heel moeilijk voor me waren…geen zoon die op bezoek kon komen, maar ook niets of niemand anders ervoor in de plaats om me af te leiden. Dus toen we eind augustus weer Zuid-Afrikaanse gasten mochten ontvangen, hebben we flink zitten wikken en wegen of we dat wel of niet zouden doen. Ik vond het een gecalculeerd risico, maar eigenlijk wil ik geen risico nemen. Dan denk ik direct ook weer dat je dan niets moet doen, want je zou maar eens een aanvaring krijgen met een Nyala* of verkeerd van het keukentrapje vallen tja dan weet je ook niet hoe dat afloopt……

*Nyala, middelgrote antilope met spiraal hoorns

Als een lopend vuurtje

In goed overleg besloten we om boekingen aan te nemen en ik weet niet wat er gebeurde, maar het nieuws ging als een lopend vuurtje en het leek wel of Lephalale zat te wachten om er op uit te gaan. Aan drukte was geen gebrek. Het was eerder een uitdaging met mezelf om NEE te leren zeggen. Tijdens de Lock down had ik in mijn hoofd een beetje gepland wat we allemaal zouden gaan doen………en we waren eigenlijk nog niet klaar. Als je dat ooit al bent! Omdat we dachten zeeën van tijd te hebben deden we het redelijk rustig aan. Tussen het klussen door genoten we van het heerlijke winterweer.

Mijn ‘Sanctuary’ van waaruit ik de dieren gade sla

Er werd een mooi nieuw terras neergezet met een hout gestookte hot-tub en toen dat gereed was lag ik daar heerlijk elke dag in. Er moest een ‘Daybed’ op het terras komen, ook dat werd door Jan kunstig in elkaar getimmerd. Vanuit de Kaap arriveerde het matras want dat moest in stijl met de rest zijn. De rugkussens laten nog even op zich wachten. Het is gewoon allemaal te leuk om uit te zoeken en te decoreren. Als er geen gasten zijn is het mijn ‘Sanctuary’ van waar ik de dieren gade sla. Ook dook ik weer helemaal in het maken van foto’s en er werd een nieuw gedeelte tot tuin omgetoverd.
Alles onder de noemer om het verblijf van onze gasten nog prettiger te maken. Maar daarbij ook onszelf niet te vergeten. Wij houden nog altijd van Zuid-Afrika en genieten dagelijks. Dat gevoel delen we graag.

my santuary Zuid Afrika Global Dutchies
Zuid-Afrikaanse dieren kijken………

In 2021 weer 100% gastvrouw zijn

Over een paar weken sluiten we weer even om menu’s te veranderen, te lezen, relaxen, de kruiden- groenten border operationeel te krijgen. Ook haal ik de naaimachine uit de kast om wat vermaakwerk te doen.
Ik weet zeker dat we ons niet gaan vervelen en kijk er naar uit om in 2021 weer heerlijk voor 100% gastvrouw te zijn… met mijn nieuwe sanctuary…

Astrid’s sanctuary……….

Wil je meer weten over onze Food & Wine Experience? Kijk dan op hier op Global Dutchies voor mijn contact gegevens. Of kijk snel naar onze accommodatie Zeelandhuys @ Opikopi.
Je mag ons natuurlijk ook volgen op www.instagram.com/zeelandhuys of op Facebook, graag zelfs!

Deze Blog is geschreven voor Global Dutchies
Wil je meer weten over vakanties bij Nederlandse vrouwen in in het buitenland neem dan eens een kijkje op de website!

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *