Prachtig … een bruiloft in Kruger

 

Ik geloof dat dit een teken is, onderweg naar de bruilofts ceremonie…(foto credit J. Abington,  telefoon camera laat je dan toch in de steek)


Het is de dag voor de bruiloft…
De morgenstond heeft op deze oktober dag helaas geen goud in de mond en de nabij gelegen watervallen gaan bezoeken in de stromende regen lijkt ons nou niet echt gezellig, dus op hoop van zegen vertrekken we richting Kruger Park, een korte rit van zo’n 20 minuten.

Wij zijn niet van die hele vroege vogels want we weten natuurlijk wel dat je om 6.00 uur aan het hek moet staan om iets bijzonders te kunnen zien. Die vroege vogels staan dan ook meestal al voor de poort te wachten en zijn, als wij arriveren al lang in het park…dus we hebben nauwelijks oponthoud bij het binnengaan van het park.
Overigens niet de eerste keer dat we Kruger Nationaal park bezoeken en vast en zeker ook niet de laatste.

 

eerste keer een rode Mahindra spotten

Het weer valt aan deze kant van de bergen best mee, zo nu en dan een miezer bui, maar verder was er niets om over te klagen.
Een fish eagle was het eerste wat we spotten daarna hyena’s gewoon op de weg, we hebben overigens nog nooit zo veel hyena’s gezien en van zo dichtbij! Naast en onder de auto, dus het was oppassen geblazen. Wat zijn ze toch schattig als ze puppies zijn en mooi van lelijkheid als ze volwassen zijn.We zien Springbokken, Kudu en zwijntjes, nou sorry hoor maar dit is even snel kijken omdat ze zo mooi zijn, maar geen foto’s want deze dieren hebben we thuis ook. We gaan op zoek naar groter wild.
Iets langer staan we stil bij een moeder met baby giraffe want ze zijn zo fascinerend. Zo gracieus en die lange wimpers echt zo mooi!

Ja nu heb je spijt dat je de camera thuis hebt gelaten…spot de leeuw en kijk ook in de boom

Rijdend over de weg van Skukuza langs de Sabie rivier naar Lower Sabie zien we ineens heel veel springbokken de weg over springen, je voelt … er is iets gaande en de eerste de beste pad naar de rivier slaan we af…auto nummer 2 zijn we.


We sluiten aan en echt, het is lang geleden dat ik zo dicht bij een leeuwin was… voor mij zo’n gelukzalig moment. Op zo’n moment heb je spijt dat je de camera niet mee hebt genomen en alles met je telefoon moet doen. Maar wat maakt het uit, ik was er en het staat in mijn geheugen gegrift.
Het is enorm genieten ook dat we nu zelf rijden en wat hoger zitten in de Mahindra zodat we een beter zicht hebben op alles om ons heen.
Mijn dag is al helemaal goed, wat zeg ik de hele week is al goed en dan moet de bruiloft nog komen!

Sabine gaat met haar Ranger Shaun trouwen en ja in het prachtige Kruger. Ik ga daar niet teveel over vermelden; als dat het een prachtige trouwdag was op een rotsformatie in Kruger National Park…Plaatjes zeggen soms meer dan woorden! Thema voor de bruiloft was Safari chique… Nou wie mij kennen die zullen zich niet verbazen…Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

8 Comments

 • Annemiek Reply

  Een sprookjesweek❤️en prachtige herinneringen….🇿🇦🇾🇪😘

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja heel veel mooie herinneringen. Het blijkt ook maar weer; Een lach en een traan liggen dicht bij elkaar❤️

 • Anouk Reply

  Speciaal😍😍 op zo’n locatie, echt uniek!

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja gebeurt volgens mij ook nog niet heel vaak…trouwen in Kruger!

 • Ria Reply

  Heel bijzonder een bruiloft in Kuger!! Fijn dat je zo hebt genoten!

  • Astrid van Zeeland Reply

   Niet moeilijk als je weet dat ik gek ben van Wild Parken en deel uitmaken van zo’n bijzonder en klein gezelschap maakt het nog meer speciaal!

 • Elizabeth Verkaik ( Edith) Reply

  Prachtig prachtig wat een ervaring 😍

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ja dat was het…jammer dat jij geen Blog bijhoudt, maar ik geniet in ieder gevaal van alle mooie foto’s op FB

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *