Storm … en de wereld draait door…


Jaren geleden zou ik dit niet lezen als heerlijk en wat een goed nieuws, maar de tijden veranderen… net als het klimaat.“Storm op komst in Zuid Afrika”
Het lijkt het beste nieuws sinds tijden….wind en de broodnodige regen zal ons bereiken.

Een totaal andere storm dan die op andere plaatsen in de wereld woedt… rampspoed en…afgrijselijke gebeurtenissen…Het nieuws dat me op deze zondag ochtend bereikt is dat er weer wat in Londen is gebeurt, eerder in de week was een foto van een marktplein in Kabul het eerste wat ik zag verschijnen.
Bij beiden stukjes stond een zinnetje geschreven door vrienden die op die plekken in de wereld familie hebben, gelukkig zijn ze ongedeerd. Maar ik denk direct aan al die mensen die wel iemand hebben verloren… ik denk aan Hannah een studente uit Stellenbosch die deze week op diep trieste manier van het leven beroofd werd. Wat gebeurt er toch in de wereld….

Ik zet de tv aan, niet echt een gewoonte van mij gedurende de dag…maar ik wil even het nieuws zien…
Nieuws….is er eigenlijk ooit goed nieuws op dat kastje te zien?
Is goed nieuws eigenlijk alleen nog dat wat we zelf creëren, beleven en doorgeven via Facebook.
De knop gaat om…letterlijk ook.

Het huis geurt naar croissantjes en we schuiven aan de ontbijttafel
En met het uitzetten van de tv sluiten we de grote, boze wereld buiten.
We maken plannen voor de dag.
Ik neem me voor, mijn blog te schrijven want er waren zoveel leuke dingen.

Een bezoek aan de Willaston bar op de 6e verdieping in het Silo Hotel in de haven van Kaapstad, daarna nog even iets drinken in de Vue, een skybar boven op het Capital Hotel in Greenpoint

 

Ik ben weer een dagje ouder geworden en had een heerlijke verjaardag lunch… dit jaar bij Leeu estate in Franschhoek gewoon met zijn 2en want ik had niet zo’n zin in een feestje. Hoeveel waarde ik ook hecht aan mijn vrienden en hoe graag ik ook praat en me omring met mensen. Nu was het even tijd om samen van een prachtig uitzicht en fantastische gerechten te genieten.

 

We volgen met enige trots de overzeese verhalen van Floris die familiebezoek met werk zoeken combineert en op dit moment op weg gaat naar Palma de Mallorca.
En ondertussen borrelen er bij mij ook allerlei ideeën op, eigenlijk meer mijn oude droom die steeds opnieuw maar weer door mijn hoofd speelt en die ik graag zou gaan verwezenlijken…
Creatief nadenken in een rustige omgeving lijkt een goed plan.
Strand wandeling bij zonsondergang… even los van de wereld…stil zijn en bewonderen wat elke dag daar is.

 

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *