Jan is gevlogen…

 

Het is boekclub en ik zit heerlijk op het terras bij Bartinney, ik heb manlief een paar uur eerder op het vliegtuig gezet naar Nederland waar hij even familie vitamientjes gaat bij tanken…Het potje vitaminen C maar meegegeven want hij ziet als een berg op tegen het prachtige Hollandse winterweer en de kans op griep door de grote omschakeling. Dus ik zit te puffen op het terras bij 38 graden en weet nog net een gewiekst antwoord te geven op de vraag: ”Waar is Jan”?…nou Meneer die is gevlogen. Ogen als schoteltje keken me aan, “Oh en is dat niet verdrietig”? Nou nee hoor, want ik heb genoeg ideeën en plannen voor de komende twee weken. En de eerste week vloog voorbij voor ik er erg in had…

Ik had al een hele tijd een uitnodiging staan om op wijnsafari te gaan en dat leek me nu wel een goede tijd ervoor.
Dus afgelopen donderdag toog ik naar Waterford wijn-estate, ik ben nogal erg van de safari, ben gek van de ‘African bush’ en haar ‘Wildlife’. Daarnaast heb ik een liefdevolle relatie met wijn en door de jaren heen leer ik hem meer en meer waarderen… het is goed om zo nu en dan eens een paar dagen zonder te zijn, dan smaakt hij daarna weer des te beter.

Maar een wijnsafari daar kon ik me niets bij voorstellen dus laat ik me verrassen.
Nou vind ik de bouwstijl, de inrichting en de sfeer al helemaal geweldig bij Waterford, ik zeg vaak als ik de loterij win dan ga ik -naast de ROVOS treinreis door Afrika- een huis in deze stijl laten bouwen. Dus als ik even later op het binnenplein op een kussen op een muurtje plaatsneem, glaasje MCC Champagne in de hand dan denk ik … jee waar zullen we het zwembad plaatsen.
Jeremy, onze Ranger, verstoort mij ruw uit mijn droom … gaat uitleggen van welke druiven dit heerlijke drankje wordt gemaakt en ik denk sssst even genieten van het zonnetje op de vroege ochtend in deze verschrikkelijk mooie omgeving.


Ik bedenk, dat ik later wel op het internet zoek hoe de samenstelling is… want mijn manier van bloggen gaat vooral om de sfeer, de ervaring en het moment te pakken in woorden.
Inmiddels zijn twee dames van Verve, een Indiase glossy, ook aangesloten. De één laat de camera op volle toeren klikken de ander noteert gretig alle woorden. Ze zijn op 7 daags werkbezoek in de Wijnlanden, 5 dagen Kaapstad en 2 dagen wijn-estates en ik bedenk me hoe bevoorrecht ik ben. Sowieso heb ik al een archiefje met foto’s verzameld, dus ik concentreer me op die paar die ik nog wil maken en voor de rest concentreer ik me vooral op genieten.


We doen een rondje wijn kelder, het moderne gedeelte met het roestvrijstaal, de lopendeband voor de etikettering en het vullen van de flessen. Maar mijn voorkeur gaat toch vooral uit naar de ruimte met de wijnvaten. Het vochtige naar schimmel ruikende vertrek, met de kroonluchters, geen idee waarom… maar het heeft iets romantisch.

 


Als we weer op de binnenplaats staan sluit er nog een echtpaar uit Engeland aan.Via een smal paadje door de lavendel struiken stappen we in de Safari Jeep en gaan op weg door het 120 hectare grote wijnlandgoed.
We maken een stop tussen de ranken met witte druiven en proeven hier 3 witte wijnen, later zullen we nog eens stoppen tussen de ranken met rode druiven en daar 3 rode wijnen proeven.
Ik moet zeggen dat het zien van de verschillende soorten aarde, het ruiken van de kruidige fynbos lucht, het lopen tussen de ranken, het proeven van de druiven en het uitzicht echt iets toevoegen aan de wijn-beleving.
Zelfs ik, die elke dag uitkijkt op de wijnvelden, vaak tevreden op mijn terrasje een misschien niet altijd exquise wijn drink, voel dat dit iets heel speciaals is als je op vakantie bent in de wijnlanden. Tijdens deze wijnsafari heb ik de meest fantastische wijnen mogen proeven. Ja zelfs ‘Gem’ hun Flagship wijn werd geschonken.

 

Na de tour gaan de anderen nog mee terug naar de binnenplaats om de welbekende Wijn met Von Geusau chocolade proeverij te doen. Die sla ik deze keer maar over… lijkt me verstandiger.
Thuis open ik later op de dag een Waterford “Rose Mary”  Blanc de Noir en maak ik in gedachten nog eens een rondje… gedachten die al snel onderbroken worden door een whats app.
“Brrrrr wat is het koud hier, kan niet wachten om weer in Zuid-Afrika te zijn” en ik laat wat ijsblokjes in mijn glas vallen en chat terug
“ Pffff het is hier heel heet hoor, nergens zin in als temperaturen boven de 35 graden zijn” …
komt er terug…

”Wel goed blijven drinken hoor!”.
Ik weet het niet zeker, maar ik denk dat hij daarmee geen wijn bedoeld… wat niet weet wat niet deert toch?

Omhul me met woorden … verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Je kunt meer lezen onder wijnestates Waterford waar je ook de link kunt vinden naar dit prachtige wijnestate.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *