Electrisch geladen…

September is voorbij gevlogen en zeker niet onopgemerkt…
Met het vertrek van Floris kwam de gastenkamer weer vrij en was het tijd om die te vullen
met Dinner -BnB gasten. En dat dat direct ook lukte was weer heerlijk.

Het eelt op mijn handen was verdwenen… en ik vond dat mijn handen nu wel zacht genoeg waren, dat het tijd was om de nog altijd niet functionerende vaatwasser te vervangen.
Leuke bijkomstigheid was dat we attent gemaakt werden… dat als je op woensdag bij de plaatselijke grootgrutter iets koopt je ‘pensionado’ korting krijgt. Op een vaatwasser is dat toch een leuk bedrag.
Het ding staat op zijn plek en is aangesloten, wat een gemak denk ik en in plaats van een witte een mooie zilvergrijze….”tijd voor een heerlijk kopje Italiaanse koffie” zeggen we als alles geïnstalleerd is.

Een knal, kortsluiting en nu is het mijn fijne DeLonghi koffiemachine, die zo’n jaar of 9 ons elke dag van heerlijke koffie voorzag, die er de brui aan geeft.
Nadat ‘een paar maanden’ eerder onze ‘nog geen jaar oude’ wijnkoelkast er mee stopte, denk ik dat het tijd is om dat elektrisch netwerk in huis eens flink onder de loep te laten nemen.
Twee dagen zijn ze bezig geweest om draden in buizen te leggen, nieuwe groepen te maken maar ook een paar extra stopcontacten, zodat niet alle elektrische apparaten op 1 groep zitten.
En toen de wasmachine niet wilde centrifugeren of leegpompen wist ik dat het een ander probleem was… de zeef, die er met geen mogelijkheid uit te krijgen was, zat verstopt. Voorlopig ben ik wel klaar met de aanschaf van nieuwe apparatuur of herstel werk.
Toch bleef het hier niet bij, want bij een kleine beurt  aan de auto dacht de monteur iets te resetten…Ja het humeur van mijn man (dat was ontzet)… de electronica ging ook in de auto ‘Blank’. Het werd een lang negatief verhaal en duurt nu bijna een maand omdat het onderdeel met een riksja uit India moesten komen… Als alles goed verlopen is staat hij dadelijk hier weer thuis onder de carport….wat helaas dus niet zo mag zijn…verkeerd onderdeel…Ek dink ringdingding…


Spaanse keuken

Voor mij is het tijd om de kookboeken en het internet te openen. Mijn creativiteit weer opnieuw aan te boren, want voor terug komende gasten wil ik graag een nieuw menu in elkaar zetten.
Mijn gedachten gaan terug naar Abraham, een super leuke gast die ook nog eens wijnmaker is.
Het laatste Zuid-Afrikaanse wijn-estate waar hij werkte had tempranillo druiven en daar maken ze een verdomd lekkere wijn van, dat bracht me op het idee om contact met ze op te nemen om te zien of ik wat van ze kon inkopen om een mooi Spaans menu te gaan combineren met hun wijn. Dit was wel even een dingetje voor mij en de kleine Zeelandhuys business. Maar na een super leuk gesprek werd mijn eerste bestelling verzonden.

Het was behoorlijk wat werk, 3 dagen in de keuken om 11 nieuwe gerechten te fabriceren, maar ik ben zeer tevreden met het resultaat al is er altijd ruimte voor verbetering hihi.
De gasten van 1 oktober vonden het een echte ‘experience’, dan denk ik daar het mijne van… de gasten van 2 oktober waren duidelijk enthousiaster en herkenden gerechten en smaken. Helaas beide avonden geen ‘echte’ wijndrinkers, maar dat maak ik dan wel goed aan het eind van de avond. Het is goed om beide soort gasten te hebben en zo ervaringen op te doen, dat houdt me alert, zeker als ik vaker met thema’s wil gaan werken.

In september ging ook onze nieuwe promo video op het internet. Samen met de muziek was dat wel weer een emotionele eyeopener van dat wat we hier nu neergezet hebben. Het blijft voor mij nog altijd bijzonder dat Dromen zo mooi kunnen samen komen, jezelf blijven verbazen, ontwikkelen en grenzen opzoeken en overgaan, is iets wat bij mij hoort. En ook het tot tranen geraakt worden door…eigenlijk zoveel.
Ik kan ontroert raken van zulke kleine dingen in mijn leven, van nieuwe ‘kleine’ stappen die ik zet, contacten die ik maak… Steeds toch ook weer terug kijkend naar wat achter ons ligt om van daaruit weer de positieve loop in mijn leven te zien en anderen daar in mee te willen nemen.

En over lopen gesproken… vanaf mijn bureau stoel zie ik twee Nyala’s aankomen stappen. Eén is net moeder geworden en van het weekend kwam ze al voorzichtig haar jong laten kennismaken met de Van Zeelandjes…nu lopen ze hier aan de kantoor zijde. Dus ik snel naar buiten…

Zeelandhuys, ons plekje draait om rust en ruimte en om je ogen te openen voor de kleine dingen die het leven groots maken…
Attent zijn en blijven.
Op geritsel…een hagedis of slang…of korhoender…of misschien tegen schemer een bushbaby…
Op veranderend licht… komt er regen, storm of hebben we wolken aan onze zo vaak heldere lucht….
Op geluid… ken ik deze vogel, loopt of kruipt daar iets of valt daar gewoon een droog blad
Vertrouw op Intuïtie en Gevoel!
Zand, wind en zon zorgen ervoor dat je dat kleine elektrische schokje voelt, dat vonkje Afrika wat echt binnenkomt.


Ik zeg altijd: ”Er is hier niets te beleven”!
Maar voor mij is wuivend gras al mooi en kort contact met de dieren geweldig en het uitwisselen van verhalen met gasten een groots cadeau.

Trots op de Zeelandhuys promo video waar beeld en muziek zo mooi samen komen. De ruwe beelden zijn door Polla en Dawie gemaakt en Floris heeft de editing voor zijn rekening genomen.

https://youtu.be/HVJS3bOFtDw

Omhul me met woorden, verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

10 Comments

 • Madeleine du Plessis Reply

  Hi Astrid
  The video is fabulous and gives a true picture of the heavenly place where you live.
  The latest edition with the fairy lights makes the night time view magical
  You dreamed it and Jan and Floris made the dream come true
  May you have many more guests who will be enchanted after they stay with you and have your excellent food which you prepare with such love and dedication

  • Astrid van Zeeland Reply

   Thank you Madeleine for your kind words, soon you must stay over and enjoy the garden lights and see the hare that visits …

 • Marijke Spooren Reply

  Zoals steeds lieve Astrid wat schrijf je mooi, precies of ik erzelf inzit en meemaak wat in Zeelandhuys allemaal gebeurd. Het is steeds een belevenis daar op jullie berg 😉 van welke aard ook. Jullie mogen fier zijn op alles hoor en ik mis de magische plek daar 🧡 liefs

  • Astrid van Zeeland Reply

   Sjoe die magische plek wacht op jou!

 • Monique Reply

  ❤️❤️❤️dankjewel voor je prachtige meenemen in jullie mooie avontuurlijke droom

  Monique 😘

  • Astrid van Zeeland Reply

   graag gedaan Monique!

 • Elize Taljaard Reply

  So lieflik, Astrid – voel asof ek daar is!

  • Astrid van Zeeland Reply

   Dankie Elize dit is regtig een compliment.

 • Ans Reply

  Heeeeeeeereeerlijk
  Geweldig geschreven weer Astrid!

  • Astrid van Zeeland Reply

   Dank je wel Ans.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *