Blijf Dromen…!

 

♫ Why live life from dream to dream
And dread the day that dreaming ends ♪

One day I’ll fly away, ( the song van Randy Crawford, klik op de tekst hierboven voor de song) het was de tekst op ons verhuiskaartje naar Zuid-Afrika, zo’n 12 jaar geleden.
Jaren heb ik dat liedje niet meer gehoord en wat denk je … afgelopen week toen we terug kwamen van ons uitstapje naar Lephalale in Limpopo net uit het vliegtuig een beetje na-dromend en fantaserend in de auto op weg naar huis, toen was het ineens op de radio.

Na Jan erop attent te maken en nog eens bewust naar de tekst te luisteren wist ik het zeker… ‘There will be another day that we will fly away’… een nieuwe horizon tegemoet, een andere plek… nog een droom laten uitkomen.
Nee niet najagen, want de dingen vallen gewoon weer op zijn plek… openstaan voor verandering, luisteren, horen en zien wat er om me heen gebeurt. Ja, iedereen denkt wel dat ik alleen maar praat, maar de interactie gaat snel bij mij en ik pik geruisloos dat op wat mij boeit.
En vergis je niet, dat is veel! Dus komt er altijd wel wat op mijn pad.

Vol energie zien we uit naar dat wat ons 12 jaar geleden bewoog om naar Afrika te gaan.
Leven dichter bij de natuur, de bush, wildlife.
En om jullie vraag nu al te beantwoorden… Ja, het zal moeilijk zijn, eenzaam soms ook.
En Nee, we zijn de jongsten niet meer, er komt veel bij kijken. We zien het misschien allemaal te rooskleurig, maar wat is er mis met positief in het leven staan voor de tijd die je nog hebt. Wat is er mis met dat doen wat je graag wilt, de droom verwezenlijken, gewoon genieten?
En als het niet is wat je gedacht had, dan stel je de doelen maar weer bij, dan droom je een nieuwe droom………… Oh en begrijp me goed ik zit me hier nu niet te verantwoorden hoor… want ik doe al jaren wat ik denk dat goed voor me is en dat heeft echt niet altijd goed uitgepakt, maar me wel dingen geleerd en inzichten gegeven.

Dus beide voeten in de rulle rode Afrikaanse aarde, oppassen voor schorpioenen, slangen en spinnetjes en de positieve vibe het werk laten doen … en dan dwalen mijn gedachten terug naar het overweldigende uitzicht op het Afrikaanse bushveld. Zo nu en dan een beweging waarnemend…
Oh kijk impala’s en zie daar lopen twee giraffen… een raar geluid een knal, de Yellow Hornbill vliegt vanuit de boom tegen het raam… we zien; wildebeest, eland, zebra en wild zwijn.
Ik voel de warmte van de zon, maar meer nog de warmte die zich in mij vult…vervult…Het voelt als een nieuwe liefde of een oude liefde die opbloeit. Het voelt als herkenning en een brok vormt zich in mijn keel. Hoe leg je een emotie uit die zo overweldigend is, het is als thuiskomen of als iets ontvangen dat met veel liefde gegeven wordt. Het is dat alles wat een traan in je oog laat ontstaan van geluk.

Tijd om een kaars te branden en hopen dat deze plek ons nieuwe thuis zal worden…
Lephalale, Limpopo…

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

 

3 Comments

 • Moni Reply

  Ja……..het zat er altijd al aan te komen…….wij zijn dat ook niet verbaasd!
  Het zal een heel verschil zijn met de Kaap……maar wel nog dichter bij de natuur…!!
  Hopen maar voor jullie dat ook deze droom uitkomt …….!
  We mochten al op verschillende plekken met jullie van Zuid Afrika genieten…….misschien wordt Limpopo de volgende plek waar we samen met elkaar een wijntje kunnen drinken….een braai samen delen….en genieten van de nachtelijke geluiden en stilte……Moni

 • Eva van Zeeland Reply

  Go for it! Geen uitleg of verklaring nodig als het komt vanuit jullie hart xxxxx

 • Monique Reply

  Lieverd, vol bewondering en spanning lees ikik mee hoe jullie (zoek)tocht ver-loopt.
  Prachtig aandembenemend…. ben jij de Monique… in mij..
  Idd het ontvangen van liefde in dergelijke vorm is een kunst een overweldigende.
  Vol her-kenning begin ik mijn dag vandaag met de wetenschap dat het ontvouwen van iets moois gekoesterd mag worden maar vooral GELOOF behoeft.
  Xxx Monique uit Knollendam💋

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *