Verwachtingen en Hoop…

Wie zaait zal oogsten…toch?
Nee groene vingers heb ik nog altijd niet maar met liefde voor de natuur, probeer ik van deze droge plek op een rotsberg een mooie groene oase te creëren. Mag eigenlijk helemaal niet klagen hoor als je zag hoe de tuin er 3 jaar geleden uitzag en nu.
Twaalf Augustus besloot ik  in de nieuwe rotsbloembakken allerlei zaden te strooien, zodat we snel en goedkoop een mooie bloemen zee zouden hebben langs het looppad naar de keuken en het terras op de rotsen.
Om ze te beschermen tegen de vogels gingen er netten over, ik heb echt mijn best gedaan vaak water gegeven en ja hoor…. Er zijn zo’n 15 armetierige plantjes opgekomen iets wat moet lijken op chrysanthemum…

Het liefst wilde ik alles door elkaar, eetbare bloemen en pluk bloemen en kruiden, maar mijn experiment is mislukt en daarom maar naar het tuincentrum.

Eigenlijk zo jammer dat je bij dit tuincentrum, een zo mooie plek onder de bomen, geen koffie kunt drinken met natuurlijk iets lekker zoets erbij. Heerlijk in de schaduw een beetje rondkijken en ideeën opdoen voor een tuinplan. Genieten van het Zoete Leven…
Ga ze dadelijk toch even vragen of ze daar zelf niet aan gedacht hebben.
Ik heb dus 10 treetjes zaailingen bij hen gekocht dan bloeit er in ieder geval al iets…

Woensdag was het de jaarlijkse vaccinatie dag voor Blix en Finch mocht mee om te wegen en om naar zijn heupen te laten kijken. Hij heeft een periode wat moeilijker gelopen maar dat lijkt nu veel beter. Alleen als hij lang op de koude vloer ligt heeft hij wat moeite met opstaan. Toch wilde ik dat de arts er naar keek. Wordt al moe van het verhaal wat het eventueel allemaal kan zijn, welke medicatie hij het beste zou kunnen nemen en dat er altijd een mogelijkheid is om te opereren. Want het ligt voor de hand dat het heupdysplasie is of zou kunnen ontwikkelen tot dat! Eigenlijk ben ik niets wijzer en is dit een medisch praatje zonder de patiënt in zijn geheel te zien. Ik zie niet dat hij pijn heeft…hij is in korte tijd heel hard gegroeid (groeipijn?) ik ben niet voor medicatie…maar dat terzijde. En nu al aan bijzonder voer beginnen lijkt me ook wat te voorbarig. Ik ga het proberen met vis-olie, beetje de heupen soepel houden. Ik zie dat dat goedje ook bij Jan werkt dus….niet geschoten altijd mis. Een hond van nog geen jaar, dus ik ga het nog even aan zien.


Het was nog een hele toer om deze heer de auto in te krijgen
-A- hij wilde niet en
-B- hij was met geen mogelijkheid op te tillen en schoot steeds uit zijn halsbandje als we hem wat dichter naar de auto wilde brengen. Terwijl Blix niets snapte van de hele ophef en juist graag meegaat.
Niet vreemd dat we hem niet konden tillen want Finch is inmiddels ook lekker op gewicht en nu met 11 maanden 40 kg! We vonden dat zwaar maar nu blijkt Blix maar 4 kg lichter te zijn, zo zie je maar dat valt dus best mee. Wel direct een tuigje voor hem gekocht en dat maakt hem iets meer handelbaar…

Bushbokje Bebé en haar Vriendje, die ik Flip noem, lijken onafscheidelijk en Bebé lijkt deze week wat in gewicht te zijn toegenomen (zie vorige blog). Ze zijn nu bijna de hele dag een beetje rond het huis aan het scharrelen en daar geniet ik verschrikkelijk van.
Zazou de Gele Hoornvogel en partner hebben een nieuwe hobby en hij duwt nu met zijn snavel tegen de onderkant van de honden voerbak die dan met kabaal weer teug valt in de houder. Alles om de aandacht te trekken want ook dit koppeltje lijkt graag in de buurt van ons te zijn.

De agama’s zijn nog altijd veel schichtiger rennen door het gras en gaan net zo gemakkelijk en snel tegen de boomstam de hoogte in. We zien ze dit jaar veel meer dan vorig jaar wat te maken zal hebben met de vele insekten die zich ook in de tuin ophouden. De eekhoorns zijn nog altijd grappig maar ook een plaag en dat zie ik niet snel veranderen…helaas!


Al met al is het in en om het huis heerlijk toeven voor mens en dier. Voor ons veelal in de schaduw of tegen de avond in de tub.
Er is een ritme in het leven ontstaan en dat bevalt me prima al zouden daar wel zo nu en dan een uitstapje in passen en dan bedoel ik niet de wekelijkse boodschappen…
In plaats van zaaien… beter een visje uitzetten…kijken of er wat hapt.

Omhul me met woorden, verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Ik luister naar Danny Vera; ‘Best day’s of my life’ … klik op de tekst als je ook wilt meeluisteren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *