Hier geen broodje in de oven…

He kijk nou”, “Parkeer plekje voor de deur van de Health-shop” zeg ik. Elke keer als we in de drukke Dorpstraat rijden zoeken we naarstig naar de winkel en nu besloten we maar eens er naar toe te gaan. Ik had al wel een keer telefonisch contact gehad om te vragen of ze spelt meel verkochten maar dat bleek niet het geval.

Nou zijn wij ook nogal van de homeopathische rommeltjes en vitaminen en bij de plaatselijke Kruidvat ‘De Clicks’ hebben ze geen enkel merk wat wij gebruiken. Onlangs bleek de bloeddruk van Jan ook veel te hoog dus op naar de Health shop….

Op de stoeprand zit een jongeman die ons van top tot teen opneemt… de winkel, is wel een mooi woord voor wat we hier aantreffen, is een smal pandje dat vol staat met potjes dat zie ik al vanaf de stoep…
Het is eigenlijk 1 grote toonbank van wit melanine in hoefijzer vorm, en ik laat mijn ogen snel langs de schappen scannen of ik iets herken… het is er een beetje een rommeltje. Maar daar kijk ik doorheen want ik leef nu in het echte Afrika.
Ondertussen verwacht ik elk moment dat de jongeman van buiten naar binnen zal komen om ons te helpen, schrik ik ineens van een vrouwtje dat heel stil achter de balie zit…en mijn ogen gaan over een vitrine kast met allemaal pakjes en doosjes in felle veel roze en rode tinten…
Ik moet antwoorden, vragen en tegelijk haar aankijken dus ik heb het niet allemaal goed kunnen zien…
Ik hoor Jan achter mij al zeggen, denk niet dat ze het hier hebben As… 
En dat bevestigd de dame achter de balie.

‘Ben al blij dat hij niet scheet zei…Van de week ik vertrek gezien en het was scheet voor en scheet na, maar goed ik dwaal af..’

We lopen naar buiten en ik realiseer me dat we in een echte Afrikaanse health-shop waren, als je begrijpt wat ik bedoel, en zeg tegen Jan,” Waren dat nou allemaal producten die met erotiek te maken hebben”?
Verdorie, zo stom dat ik nu niet even de tijd nam, maar ja het voelde al zo ongemakkelijk toen we binnen gingen. Ik begrijp het nu ook wel.
Het zou een mop kunnen zijn: ”Een blank echtpaar waarvan de leeftijden nogal ver uit elkaar liggen lopen de health-shop binnen…”

Zou wel even vlieg willen zijn om te horen wat zij ervan vonden dat we binnen liepen, een Zuid-Afrikaanse vlieg geloof mij!

Nee, en spelt dat verkopen ze hier ook niet … hier bakken ze hele andere broodjes…

Oh en wat de verhoogde bloeddruk betreft, die is weer helemaal onder controle…gewoon met gezond eten en een extra uitje of knoflook in het eten, want de liefde van de man gaat toch nog altijd door de maag …

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

4 Comments

 • Moni Reply

  Ha ha…….ik zie het helemaal voor me…..!
  Zou helemaal een mop zijn geweest als je ook nog om spelt had gevraagd…..!!!!!!
  GEWELDIG!!!!!

  • Astrid van Zeeland Reply

   Ik had al bij anderen om Spelt gevraagd en niemand die dat hier kent..denk dat Gluten allergie hier ook niet voorkomt…Hier eten ze volgens mij vooral veel biologisch vlees, vers van de farm.. vooral veel bok….komt helemaal goed met ons

 • wilma Reply

  Grote smile op mijn gezicht. Super verhaal Ik xie het inderdaad ook zo voor me: hoe jij staat te zoeken maar ook beleefd met ‘ de mevrouw’ wil praten. Ik zou ook niet meteen gealarmeerd zijn door de roze kleur.
  Maar wie weet waar je spelt vindt.
  Mooie foto’s trouwens. Te gek. Zo vlakbij t gastenverblijf. Groetjes.

  • Astrid van Zeeland Reply

   Reislustige vriendin…Er komt vast een tijd dat jij die dieren vanaf het gasten verblijf gade slaat…ik zie er in ieder geval naar uit. x

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *