Tot niets komen…

Heerlijk in de winterzon , dat betekent vandaag 28 graden even zitten op het terras met de voetjes omhoog en een beetje mijmeren.
Ik maak lijstjes in mijn hoofd wat ik allemaal moet doen, wil doen en ga doen… Geen idee of andere vrouwen in de menopauze het ook herkennen maar ik vergeet veel…geen enkel probleem met deze lijstjes maar met boodschappen lijstjes is het toch behoorlijk lastig.

Wat zit ik toch heerlijk te niksen… Hé wat grappig, loop er ineens een ‘famous Scotch grouse’ voorbij, ik probeer haar wandeling te volgen maar ze verdwijnt ergens tussen de rotsen en duikt nergens meer op.
Oh, even terug naar wat mijn plan voor vandaag ook al weer was.

Op de achtergrond hoor ik de schroefboormachine en zo nu en dan een hamer tikken. Zal zo eens kijken of alles wel goed gaat.
Het gaat natuurlijk goed, ik bedoel eigenlijk meer of het gaat zoals ik het in gedachten heb… Het is ook bijna koffietijd en dat is mijn taak, een beetje voor de heren zorgen… dat ze op tijd hun natje en droogje krijgen.

Werk in uitvoering…

Ondertussen… Het belletje van de oven rinkelt…het brood is inmiddels ook klaar.

Op een enkele aanmerking na, ik heb altijd wat te zeiken… want perfectie daar streef ik naar… en zeker als het voor mijn toekomstige gasten is. De mannen hebben ook vandaag de koffie, met een door Jaap meegebrachte Hollandse stroopwafel, meer dan verdiend. Wat heerlijk dat Jaap afgelopen woensdag speciaal uit Nederland is overgekomen om Jan te assisteren bij zijn klus werkzaamheden.
Dat betekende dat Jan vroeg op moest om hem op te halen op O.R.Tambo in Johannesburg. De trip naar de hoofdstad van Zuid-Afrika in zijn eentje maken viel hem achteraf toch een beetje tegen denk dat dit voorlopig de laatste keer was, volgende keer maar gewoon weer samen… kan ik misschien in Vaalwater of ergens anders onderweg nog iets leuks kopen.

De afgelopen dagen én de komende dagen staan dus in het teken van klussen, maar gisteren was een uitzondering en werden er boodschappen gedaan en in plaats van lunch, koffie met taart in Lephalale.
Denk dat Lephalale wel 5 doe het zelf zaken heeft en dat zijn er heel wat meer dan leuke snuisterij winkeltjes, dus ik kijk geïnteresseerd naar alles wat met de buitendouche van doen heeft. Heerlijk volgende week mag ik een wasbakje uitzoeken… lol…

                                                                                           Visitors on the way to Botswana

Bij terugkomst op de farm worden we dan wel weer aangenaam verrast door zo’n 12 giraffes van de buren, prachtig opgesteld langs het hek. Wat zijn het toch gracieuze dieren.
Ik herinner me ineens dat ik de vitrage die afgespeld is nog moet stikken. Mooi klusje om vandaag nog even af te werken, als ik dat nog red… Als Jan en Jaap dadelijk de F1 gaan kijken trap ik maar direct samen met Max het pedaal in, gas erop want ik heb weer veel te veel tijd verdaan met mijmeren.

Maar voor dat ik daar aan begin gooi ik nog even een pak gif op het plafond. Motteballen !!!! geloof dat wij de enige zijn die de lucht niet kunnen harden want er zitten nog altijd eekhoorns…

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

 

 

5 Comments

 • Moni Reply

  Zo…..weer gelezen!
  Altijd leuk om op de hoogte te zijn van wat er allemaal in Lephalale gebeurt!
  Ik had al eerder ergens iets gelezen over ene Jaap…..maar WIE IS JAAP????
  Ik heb blijkbaar ergens iets gemist!

  Wel heerlijk dat hij Jan helpt met klussen….en ook gezellig voor Jan!
  Hier schijnt de zon ook….en het is zelfs ZOOO warm dat ik binnen blijf!
  Xxx

  • Astrid van Zeeland Reply

   Zoals je begrijpt, is Jaap een heel bijzondere vriend, die t maar gewoon aandurft om 2 weken hier te verblijven. Als klussen een aanslag op je huwelijksleven is dan is het zeker stoer dat hij het aandurft om dan hier te zijn. Maar eerlijk is eerlijk zonder hem hadden we het nooit voor elkaar gekregen. Dus een goede les voor mij…zo nu en dan mijn mond houden en me er vooral niet steeds mee bemoeien!

 • Dinja Reply

  Hi, leuk stukje weer. 1 ding moet me van het hart, gebruik je gif? Dat schreef je laats ook al…ik hoop het niet, of begrijp ik het verkeerd? Groetjes Dinja.

  • Astrid van Zeeland Reply

   Dinja, ik heb het geprobeerd met motteballen, de lucht zou ze moeten verdrijven. Helaas is dat niet gelukt…gaten dicht stoppen kan ook niet…het electrisch hek houdt ze ook niet tegen. Als jij een ander middel weet hoor ik het graag…t doosje gif staat nog dicht op tafel. Maar ik moet iets proberen… de Eekhoorn poep is niet te harden en de urine loopt langs de muur naar beneden…Terwijl ik dit schrijf is het een drukte van belang boven mijn hoofd…Ik ben ook tegen gif, maar ik weet het even niet meer…

 • Isabel van Zeelanf Reply

  Dat laatste over je mond houden lijkt me best moeilijk!!!!!!’ Maar goed we worden allemaal ouder en wijzer. Ben in ieder geval blij dat Jan de hulp heeft want het leek me een hele klus.
  Je klinkt al echt “thuis” en hoop van harte dat je gauw je gasten krijgt, als ze weten hoe ze verwend worden zal het druk worden. Veel liefs, wij zitten nog in Cestona wat werkelijk prachtig is. Veel liefs voor jouw en de mannen.❤️❤️

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *