Mag het een onsje meer zijn…

Time

Ben er nog steeds niet achter wat het was dat mij een week op bed heeft gehouden … een bug … of vis en bubbles of mijn chronisch slaapgebrek. Zei ik vroeger dat slapen zonde van de tijd was, nu denk ik daar heel anders over. Dus toen het buikvirus mij velde, bedacht ik dat dit de manier van mijn lichaam was om te zeggen “doe maar even niets, rust en slaap”. Met internet en een goed boek kwam ik mijn tijd door… en natuurlijk ook heel veel dagdromen.
Weinig tot niet eten… vele wandelingen van bed naar toilet en ik wenste haast dat ziek zijn nog dagen zou duren. Oh jee alweer een kilo eraf…yes! Ik droom van mooie jurkjes in maat 36, van een strak buikje en in bikini op het strand mooi bruin zijn…

Om als uit een nachtmerrie te ontwaken met de pareltjes zweet op mijn voorhoofd en in mijn hals. En dat kwam niet door het uren in de zon zitten…
Men-on-Pause zo’n fase in je leven waar je even doorheen moet, maar is er niet een kortere weg, kan ik niet een stukje afsnijden?

Ik ben op zaterdag bijna opgeknapt, maar dat ga ik niet zeggen want ik moet er toch echt uit…even weer het goede gevoel krijgen. We hebben kaartjes voor Amazink waar O’Ryan gaat zingen. Het wil niet echt vlotten met de sfeer en onze raderen gaan draaien hoe we zo snel mogelijk de boel gaande kunnen krijgen. Een paar tafels voor het podium moeten ruimte maken om een dansvloertje te creëren, voelt lekker …voelt goed… het luie zweet samen met het laatste beetje virus eruit gooien. Gaat niets boven heerlijke muziek, dansen en een lekker glaasje wijn.

wisteria

Oh en ik vergeet een mooi boek! Dat arriveert op woensdag, boekclub dag “Flame in the Snow” de briefwisseling tussen Ingrid Jonker (dichter en schrijfster) en Andre Brink (schrijver). Heel bijzonder om op deze manier meegenomen te worden in een affaire, wetende dat deze informatie maar voor 2 mensen bedoeld is, brieven waar niemand wat mee te maken had… en nu… nadat beiden overleden zijn kan iedereen opgaan in hun leven. Na elke twee brieven leg ik mijn boek weg…wil de bijzondere manier van schrijven in me opnemen en het ook laten inwerken. Zo doe ik er ook lekker lang over. Niet dat ik boeken tekort kom… eerdaags ga ik eens zien hoe het is om van een E-reader te lezen. Volgens mij staan er 3 prachtige boeken op stapel, tenminste als ik mijn vrienden moet geloven.

Het weer is al een beetje aan het veranderen, de temperaturen niet meer zo hoog, dus ik zit weer lekker buiten op het terras. Van de week zelfs een dag in badpak, iets wat ik eigenlijk nooit meer doe of mijn schoonzus moet er zijn. Toen het ’s middags te warm werd heb ik een buitendouche gemaakt…de tuinslag met douchesproeier in de vijgenboom is een hele creatieve en vooral effectieve manier om af te koelen. Moet toch eens op zoek naar een mooier exemplaar want dat zwembad kan ik op mijn buik schrijven… Ja…schrijf ruimte genoeg, want ik ben alweer wat aangekomen. Rond en gezond zullen we maar zeggen…

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *