Jippie Vakantie…

DSC_0015_3

Wat is er nou fijner dan een vakantie thuis….

Het begint er natuurlijk al mee dat je geen koffer hoeft in te pakken, geen gemor dat de kleding en schoenen die je mee wilt nemen er niet allemaal in passen… je trekt de kast open en alles wat je nodig hebt is er….

De koffie is zwart, heet en vers, precies naar mijn smaak. En elke dag van de week internet, weliswaar traag, maar wie let daar op… het is vakantie, we hebben tijd genoeg.

En wat dacht je van heerlijk in je eigen bed slapen… onder mijn eigen witte lakens, zicht op de wijngaard, geen wekker omdat je op tijd moet zijn voor het ontbijt en elke dag koffie op bed!

Het menu van elke dag is zo groot dat ik met moeite een keus kan maken en dat ik maar blijf bladeren…

DSC_0001

Zonnebaden is niet echt ‘done” op een farm… Heeft ook zijn voordelen, want dan hoef ik niet in bikini. En het ontbreekt ons aan een zwembad.
De ‘Bikini Beach’  boekwinkel is zo ver als ik ga, als het op bikini en strand aankomt…Wegdromend in het zonnetje bij zoute, donkere chocolade denkende aan Johnny Depp als ik de smaak proef van cacao (‘Chocolat’ de film mocht je ‘m niet gezien hebben) .
De pagina’s verslindend van het boek ‘Zout op mijn Huid’ … en dan droom ik van de Franse kust en sla de lange wandelingen over, die verleiden naar het zoeken van schelpen…want in een paar stappen ben ik in mijn eigen badkamer die me het strand gevoel geven.

DSC_0016_3

We hoeven niet te fluisteren als we op het terras zitten, want er is geen enkele toerist die onze gesprekken kan overhoren, we kunnen relaxen en we hoeven niet op zoek te gaan naar vakantie vrienden, want er is altijd wel een vriend voorhanden als je er even op uit wilt….

Maar ook al is er dan geen beter plek dan thuis…

Ik zou met liefde in een tweepersoons bed duiken waar je naar elkaar toe rolt, omdat er een kuil in het matras zit, of met al het meubilair aan het slepen gaan, omdat de nachtkastjes tussen de bedden staan.
Ik zou er totaal geen probleem van maken om slapeloze nachten te hebben omdat de golven stuk slaan op de rotsen onder mijn slaapkamer raam.
Het zou zelfs heerlijk zijn om oploskoffie te drinken op een terras met uitzicht over de Afrikaanse vlakte. Mijn ouders zouden zeggen dat weet je pas hoe goed je het thuis hebt….

20150417_115818

Ik zet met liefde de wekker, zodat ik met enige moeite op tijd ben voor een vroeg ontbijt om daarna in de safari jeep te springen voor een game drive.
Ik zou het internet niet eens missen en zo gracieus mogelijk in mijn bikini in het dompelbad springen, niet eens boos worden (nou je een beetje dan toch) als iemand zou vragen of het tegenwoordig het hele jaar door walvis seizoen is.

Zou al blij zijn met het eten van elke dag hetzelfde dagmenu, als ik niet zou hoeven te koken. Begeleid door een glaasje huiswijn dat dan weer wel. En ik zou niet klagen dat ik de verkeerde kleding mee had genomen en de bijpassende schoenen vergeten was.

Dus als je me vraagt wat is er nou fijner dan een vakantie thuis…Ja natuurlijk een vakantie weg van huis…ver weg… dichtbij … het maakt me niet uit…

DSC_0017_3

Dus lees ik reisverhalen, maak notities en schrijf, verdwaal in de meest waanzinnige plaatsen die ik in mijn herinneringen heb en lees opnieuw mijn oude Blog verhalen zodat ik het gevoel heb dat ik reis.
“Koffie schat?” hoor ik van beneden roepen … “Ja is goed” zeg ik, “Doe maar buiten”… ik sluit even de computer af, pak mijn zonnebril en nestel mij in een comfortabele tuinstoel.
Lekker zo’n momentje voor jezelf … koekje erbij …
”Oh hoor, de Visarend is er weer”, herinneringen maken dicht bij huis… en plannen maken voor de volgende vakantie, dat dan weer wel!

DSC_0001_4

En zo schreef ik vorige week donderdag dit stukje om op vrijdag te plaatsen…maar ‘s nachts bleken er wat mensen heel hard gewerkt te hebben… ‘s ochtends kwamen wij erachter dat er geen internet was, omdat ze de kabel hadden meegenomen en toen moest alles een weekje wachten… Helaas waren de laatste vakantie dagen voor Floris op deze manier ook niet echt geweldig omdat ‘gamen’ er niet meer in zat!

Omhul me met woorden… verdwijn in zinnen en zinnespeel met tekst, Astrid

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *